04 March 2012

Central Administration returns blank page after installation on Windows 7

Installation of SharePoint 2010 on Windows Server seems to be much easier than installing on Windows-7 machine to be loaded with SharePoint 2010 as a developer machine.

Now when i click on central admin blank page is returned.
No Error logs in IIS.
However I checked IIS Web-site & Application Pool everything seems to be running fine & was registried with proper service account.
Also check all SQL & Sharepoint Service which were also properly started.

Overall there was really no way anything was missed.
However after long search and troubleshooting i found windows features are required to be executed Click here to check steps by MSDN

Following command needs to be executed on Command Prompt as administrator:

start /w pkgmgr /iu:IIS-WebServerRole;IIS-WebServer;IIS-CommonHttpFeatures;IIS-StaticContent;IIS-DefaultDocument;IIS-DirectoryBrowsing;IIS-HttpErrors;IIS-ApplicationDevelopment;IIS-ASPNET;IIS-NetFxExtensibility;IIS-ISAPIExtensions;IIS-ISAPIFilter;IIS-HealthAndDiagnostics;IIS-HttpLogging;IIS-LoggingLibraries;IIS-RequestMonitor;IIS-HttpTracing;IIS-CustomLogging;IIS-ManagementScriptingTools;IIS-Security;IIS-BasicAuthentication;IIS-WindowsAuthentication;IIS-DigestAuthentication;IIS-RequestFiltering;IIS-Performance;IIS-HttpCompressionStatic;IIS-HttpCompressionDynamic;IIS-WebServerManagementTools;IIS-ManagementConsole;IIS-IIS6ManagementCompatibility;IIS-Metabase;IIS-WMICompatibility;WAS-WindowsActivationService;WAS-ProcessModel;WAS-NetFxEnvironment;WAS-ConfigurationAPI;WCF-HTTP-Activation;WCF-NonHTTP-Activation


Hope this help you too.
-------------------------------------------

1 comment:

  1. Ich denken immer nur an das Eine.
    Also see my website - sie will immer nur das eine

    ReplyDelete

Thanks for your valuable comments

Rate Now: